Otsing sellest blogist

teisipäev, 23. märts 2010

Amaretto-mustsõstra-toorjuustukook



Põhi:
125 g Digestive küpsiseid(ca 8 tk)
2 sl tavalist või fariinsuhkrut
50 g sulatatud võid
Toorjuustukiht:
600 g maitsestamata toorjuustu
3 suurt muna
5
g suhkrut (1 dl)
1 tl vanilliekstrakti
Amaretto-mustsõstrazelee:
200 g (külmutatud) mustsõstraid
3 sl tavalist või fariinisuhkrut
3 kuni 4 sl Amaretto mandlilikööri
0.5 dl kuuma vett
4 lehte zelatiini
Valmistamine:
Peenesta küpsised, sega suhkru ja sulavõiga ühtlaseks ning suru küpsetuspaberiga kaetud 24-26 cm lahtikäiva koogivormi põhjale.
Sega toasoe toorjuust, munad ning suhkur ühtlaseks, maitsesta vanilliekstraktiga. (Soovi korral vahusta mikseriga läbi - siis saad kohevama katte). Kalla küpsisepurupõhjale.
Küpseta 180-kraadises ahjus umbes 30 minutit, kuni kook on pealt kergelt kuldne. Võta ahjust välja ja lase jahtuda.
Katte jaoks pane želatiinilehed 5 minutiks külma vette ligunema.
Pane (sulanud) mustsõstrad kannmikserisse, püreesta. Suru läbi sõela ning maitsesta suhkru ja Amarettoga. Kuumuta umbes 0.5 dl vett, sega juurde kergelt kuivemaks pigistatud želatiinilehed. Sega astelpajuželee hulka.
Kalla ettevaatlikult jahtunud toorjuustukoogile. Pane vähemalt 4 tunniks külmkappi tarretuma.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar