Otsing sellest blogist

neljapäev, 6. mai 2010

Lõhe püreesupp


Parajalt suur lõhetükk koos kontidega
2 kartulit
3 porgandit
3 sibulat
1 küüslauk
0,5 sidruni mahl
1 kl valget veini
0,5 kl tomatipastat
0,5 kl rõõska koort või suur tops Merevaigu juustu
tilli
musta pipart

Keeta lõhest soolaga maitsestatud puljong, õngitseda lõhetükk välja, eemaldada luud ja tükeldada. Keeta puljongis pehmeks kartulid, porgandid ja pannil kuumutatud sibul ja küüslauk. Purustada saumikseriga püreeks. Kuumutada ja lisada vein ning tomatipasta.Kuumutada ja lisada rõõsk koor või Merevaigu juust, kuumutada veel natuke. Hakkida juurde till. Serveerimisel purustada peale musta pipart. Võib riivida peale veidi Parmesani. Eriti hästi maitsevad koos supiga ahjus soojendatud juustusaiad (-leivad).

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar