Otsing sellest blogist

esmaspäev, 11. oktoober 2010

Vürtsikas sibula-tomati-kõrvitsasupp

Kiiresti valmiv soojendav supp külmaks nädalavahetuseks.




Tomati-sibulasupi ideid saab igalt poolt, mina lisasin ka kõrvitsa ja ingveri. Selliste kogustega saab suure potitäie suppi, millest jääb teiseks päevaks ka.
5-6 keskmist sibulat
250 g kartulit
500 g purustatud tomatit
500 g kõrvitsat
200 g toorjuustu
6 küünt küüslauku
u 10 päiksekuivatatud tomatit
50 g värsket ingverit
2 l aedviljapuljongit
3 spl võid praadimiseks
ohtralt värsket basiilikut

Lõika sibul ratasteks ja hauta võiga aeg-ajalt segades üsna madalal kuumusel klaasjaks, ära pruunista! Vahepeal koori ja riivi kartul ning haki küüslauk ja päiksekuivatatud tomatid. Riivi kõrvits ja ingver.
Lisa sibulale küüslauk, kartul, mõlemad tomatid ja puljong. Maitsesta soola ja pipraga.
Lase keema tõusta ja keeda madalal kuumusel pool tundi.
Tõsta pott tulelt, lisa toorjuust ja hakitud basiilik ning püreesta.
Serveeri kuumalt krõbeda saiaga.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar