Otsing sellest blogist

laupäev, 9. oktoober 2010

Õunad ja mustikad purukattega


6 keskmist õuna
1-2 dl mustikaid
½ sidruni mahl
25 g (tavalist) suhkrut
1 tl kaneeli

100 g külma võid
175 g mahe nisujahu või täisterajahu
100 g heledat pruuni suhkrut (Muscovado või Demerara)
2 tl vanillisuhkrut
1 tl kaneeli
50 g kaerahelbeid
50 g mandlilaaste või tükeldatud mandleid

Lõika õunad sektoriteks, seejärel koori ja eemalda südamik ning tükelda. Sega kausis sidrunimahla, suhkru ja kaneeliga. Lisa mustikad, sega õrnalt ja tõsta 24 cm läbimõõduga ja vähemalt 5 cm sügavusse ahjuvormi.

Näpi omavahel külma või kuubikud ning jahu ühtlaseks puruks. Lisa suhkur, vanillisuhkur, kaneel kaerahelbed ja mandlilaastud. Tõsta purukate õuntele ning suru käega üsna tugevasti peale, nii tekib mõnusalt krõbe koorik. Soovi korral lisa purukattele veel mõned võitükid. Küpseta 200 kraadises ahjus 40 minutit. Lase 15 minutit jahtuda ning serveeri vanillijäätisega.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar