Otsing sellest blogist

laupäev, 9. oktoober 2010

Kõrvitsakeeks

Tõin täna koju ilusa 5-kilose mahedalt kasvatatud kõrvitsa. Sellest sai mitu rooga. Kõigepealt tegin kõrvitsakeeksi. Sellised keeksid on minu lemmikud!
Mida peenema riiviga on kõrvits riivitud, seda õhulisema keeksi saab. Kõige parem on kasutada isegi kõrvitsapüreed. Jämeda riiviga riivitud kõrvitsast tuleb üsna nätske kook.

3 muna
2 dl suhkrut
5 dl riivitud ja veidi kuivemaks nõrutatud kõrvitsat või 3 dl kõrvitsapüreed
1 dl sulatatud võid
3 dl nisujahu
2 tl küpsetuspulbrit
1 tl söögisoodat
2 tl vaniljesuhkrut
1 tl jahvatatud kaneeli
1-2 tl värsket riivitud ingverit (meil pannakse ingverit palju!)

Kate:

150 g toorjuustu
2 spl tuhksuhkrut
1 laimi mahl ja riivitud koor

Vahusta munad suhkruga. Sega eraldi kausis omavahel riivitud kõrvits või kõrvitsapüree ja jahtunud sulavõi. Ja veel ühes eraldi kausis sega kõik ülejäänud kuivad ained: jahu, küpsetuspulber, sooda, vaniljesuhkur, kaneel ja ingver. Lisa kuivainetele kõrvits ja või ning kõige lõpuks sega hulka muna-suhkruvaht.

Määri keeksivorm võiga ja vala tainas vormi. Küpseta eelkuumutatud ahjus kõige alumisel siinil 180 kraadi juures 40-50 minutit. Kontrolli küpsust puutikuga. Tõsta vorm ahjust, lase jahtuda. Võta keeks vormist välja.

Katte tarvis sega kõik vajalikud ained omavahel. Määri kate jahtunud keeksile. Hoia veidi külmkapis.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar