Otsing sellest blogist

kolmapäev, 5. oktoober 2011

Räimevorm kartuliga

Räimehooaeg, juhhuuuu!
Tõeline delikatess - õiged ja puhtad maitsed!


Keeta kartuliviilud poolpehmeks. Puistata vormi põhja veidi soola. Pooleks kokku keeratud räimefileed laduda vormi vaheldumisi kartuliviilludega nii, et räimedel on seljad ilusti kaardus ülespoole. Kloppida lahti 2 muna ja segada juurde 2 klaasi piima, kallata segu räimedele. Purustada peale puhast koopasoola ja musta pipart. Pigistada veidi sidrunimahla ja niristada oliiviõli. Laotada peale sibulaviilud. Puistata üle värske tilliga. (Võitükikesi võib ju ka peale laduda, maitse läheb aina paremaks, aga dieedi korral ei soovita;) Küpsetada 180-kraadises ahjus ca 30 min ehk kuni kartulid on pehmed. Võib teha ka tooreste kartulitega, väga maitsev, aga sel juhul peaksid need viilud küll paberõhukesed olema, et küpsemine võrreldes räimega liiga kaua aega ei võtaks. Valmis vormile võib riivida parmesani.
Samamodi võib teha ka muidugi lihtsalt räimevormi ja kartuleid või kartuliputru eraldi juurde keeta.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar