Otsing sellest blogist

laupäev, 9. oktoober 2010

Ahjuõunad iirisega


Üks väga superluks sügisene magustoit. Kena, rammus ja pidulik!
6–8 suuremat õuna
Mandli-iirisekatteks:
50 g võid
2 dl fariinsuhkrut
2 dl 35% rõõska koort
1 kuhjaga sl kartulitärklist
50 g mandlilaaste
Serveerimiseks:
vanillijäätist

Koduaia pritsimata õunu koorida pole vaja.
Eemalda õuntelt südamik ja lõika ristipidi pooleks. Aseta õunapoolikud võitatud ahjuvormi, lõikepind allpool.

Sega katteained potis, kuumuta keemiseni ja vala ühtlaselt õuntele. Tõsta vorm 200-kraadisesse ahju ning küpseta selle keskosas 20–30 minutit, kuni õunad on pehmed. Lase enne serveerimist paar minutit jahtuda. Kõrvale paku külma vanillijäätist.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar