Otsing sellest blogist

reede, 20. november 2015

Sünnipäevatort 2015



Väike Krete sai 10 ja Andu sai 8, jeee!!!
Vahel tundub, et torte on kahte sorti - ilusad ja maitsvad. See tort on nii ilus kui ka maitsev. Päriselt ka:)

Sellest tordist sai 35 tükki - minu suured tordikarbid on sellise suurusega lihtsalt ja täpselt nii suurt läks vaja ka. Igas torditükis on 3 kihti küpsiseid. Tavalises Kalevi sidruniküpsiste pakis on 16 küpsist ja ega kõik terved ei pruugi olla. Nii et ma ostaks varuga - 6 pakki küpsiseid.
Täidiseks ja katteks on segu toorjuustust, kohupiimast ja hapukoorest, kuhu on sisse segatud virsikukompoti tükid. Köögi toorjuust on hea, see 400 g tops. Poes tuleb teha väiksed arvutused - et kui tordi kaal on ca 4 kilo ja küpsised moodustavad sellest ütleme 650 g, siis ülejäänud peab olema täidis. Toorjuustu hapukoore ja kohupiima täpne vahekord on maitse asi, aga ma soovitaks koospüsimise seisukohast toorjuustu üsna palju panna. Segu mikserdasin läbi, kompotivirsikud lõikasin väikesteks tükkideks ja segasin tasakesi sisse. Siis lõbus ladumise töö. Pealmist kihti ja külgi on hea viimistelda laia spaatli või tordilabidaga.
Ja kõige toredam osa - šokolaadist kaunistuste meisterdamine. Ülilihtne! Tume Bitteri või küpsetusšokolaad veevannil sulatada, pritsi sisse valada (mul on pisike silikoonist prits, aga sobima peaks väike kilekott ka) ja siis võib hakata lauale laotatud küpsetuspaberile lilli ja südameid maalima hakata. Ma tegin neid väga palju. Tordi kaunistamisel hakkab inspiratsioon iseenesest tööle, sellega ei peaks muret olema. Aga võib näidist järgida ka - surusin šokolaadist lilled külgedele ja siis osad lilled korrapäraselt tordi sisse, ülejäänud kaunistused viskasin juba vaba käega peale, isegi kui osad olid poolikud - kaunis ja pitsiline tulemus jäi:)




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar