Otsing sellest blogist

esmaspäev, 1. november 2010

Tartiflette


Tartiflette on kuulus Prantsuse kartuliroog Relbochon'i juustuga, pärit Haute-Savoie piirkonnast. Reblochon on mahe ja kreemjas Brie'st pehmema tekstuuriga Prantsuse Alpidelt pärit juust. Järelmaitse veidi pähkline, tugeva ürdimaitsega. Tartiflette olevat Reblochon'i juustu tootjate välja mõeldud roog. Praeguseks on saanud sellest põhiline Alpi suusakuurortites pakutav toit. Reblochon'i võib asendada Brie või mõne teise kreemja mahedamaitselise juustuga.

750 g kartuleid
200-250 g suitsupeekonit
2 keskmist sibulat
250 g Reblochon juustu
200 ml vahukoort

Koorida kartulid ja lõigata õhukesteks viiludeks. Praadida pannil hakitud peekon ja tõsta kõrvale, praadida peeneks hakitud sibul peekoni rasvas klaasjaks. Laotada ahjuvormi pooled kartulid, maitsesta soola ja pipraga, kartulite peale laota pool praetud sibulast ja peekonist, viiluta juust ja lao pool juustuviiludest vormi. Korda sama alustade kartulitest. Kata vorm fooliumiga ja küpseta 190-kraadises ahjus 30-40 minutit, eemalda foolium ja küpseta veel 20 minutit, katsu kartulite pehmust. Serveeri soojalt. Värske salat või röstitud peet sobib ka imehästi kõrvale ja klaas valget veini.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar