Otsing sellest blogist

teisipäev, 2. november 2010

Idamaine forelliwok

Väga mahlane ja aromaatne! Tänu ingverile veidi vürtsikas.



400 g forellifileed
1 porru
1 suur (punane) paprika
50 g riisi- või munanuudleid
paar tomatit või pool väikest pakki purustatud tomateid
10 päiksekuivatatud tomatit
150 g aedube
100 g (hiid)krevette
2 spl riivitud ingverit
tilli
seesamiõli
suur klaas valget veini
200 ml koort

Keeda või auruta tükeldatud oakaunad. Valmista ette nuudlid vastavalt õpetusele. Kuumuta pannil seesamiõli ja riisiiduõli (või mingit teist praadimise õli - meie lihtsalt kasutame praadimiseks ainult riisiiduõli, mille suitsemispunkt on kõrgem kui teistel). Kuumuta õlis hakitud porru ja ribastatud paprika, lisa tomatid/tomatipüree ja päiksekuivatatud tomatid. Riivi pannile ingver. Kui kasutate külmutatud hiidkrevette, siis on nüüd õige aeg lisada ka need. Aga muidu krevetid keetmist ei taha ja võivad jääda viimaseks. Kalla peale vein ja hauta veidi. Vahepeal haki kalafilee kuubikuteks ja pane pannile, kuumuta läbi, lisa nuudlid, vala peale koor ja haki peale tilli. Serveeri kohe koos valge veiniga. Veinisoovituse andjat minust kahjuks pole, pean pöörduma oma venna poole;)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar