Otsing sellest blogist

neljapäev, 4. november 2010

Peedipüreesupp

Midagi peedisõpradele. Aga samas ka nendele, kes väga peeti ei armasta, aga püreesuppidest lugu peavad.
See supp valmib ruttu. Vähemalt minu jaoks, sest tavaliselt panen ma vähemalt kord nädalas hommikul kondid keema ja õhtuks saab suppi. Peedi keetmiseks tuleb aega siiski natuke varuda.


Kaheksale:
1 kg toorest peeti
2 sl punast veiniäädikat või õunaäädikat
16 dl köögiviljapuljongit
2 suurt punast sibulat
8 kartulit
4 dl rõõska koort või 1 suur tops naturaalset Merevaiku
1 tl musta pipart
1 tl punet
2 tl basiilikut
2 tl tüümiani
3 sl balsamico't
Serveerimiseks hapukoort
Lõika kooritud peedid väikesteks kuubikuteks, pane keevasse puljongisse, lisa äädikas ning lase 40 minutit tasakesi haududa. Lisa tükeldatud kartul ja sibul ning hauta, kuni kõik ained on pehmed. Püreesta, lisa maitseained ja koor/juust ning kuumuta veel kord keemiseni. Serveeri lusikatäie hapukoorega.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar