Otsing sellest blogist

reede, 5. november 2010

David Lebovitzi hapukapsa-šokolaadikook

Pariisi staarkondiitri David Lebovitzi legendaarne hapukapsa-šokolaadikook!
Eriti kartlikele inimestele tuleb öelda, et porgandikook, kõrvitsamuffinid ja David Lebovitzi kuulus šokolaadikook ei maitse nagu ühepajatoit.
Sellel on mõnus siidine ja õhuline struktuur ning võrratu maitse. Veidi isegi kreemine! Minu täiendus koogi sees on ingver. Koogi peale käib šokolaadiglasuur -sulatada 50 g võid ja 100 g tumedad šokolaadi, segada ühtlaseks ja määrida koogile.

100 g hapukapsast
1-2 tl riivitud ingverit
50 g suhkru- ja piimapulbrivaba kakaopulbrit
5 dl nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
1 tl soodat
1/4 tl soola
300 g suhkrut
150 g toasooja võid
3 muna
1 tl vanilliekstrakti
2,5 dl piima

Suruda hapukapsas hästi kuivaks ja hakkida noaga peeneks, riivida juurde ingver. Sõeluda jahu kaussi ja segada hulka kakao, küpsetuspulber, sooda ja sool. Hõõru suhkur ja või vahule, vahusta ükshaaval juurde munad ja vanilliekstrakt.Pane kolmandik kuivainesegust või-munavahusse, vala hulka 1,5 dl piima, siis lisa jälle kolmandik jahusegust ning lisa 1 dl piima. Lõpuks lisa ülejäänud jahusegu ja hapukapsas. Küpseta 3-liitrises võiga määritud rõngasvormis 160-kraadi juures 45 minutit. Lase koogil vormis jahtuda ja kummuta vaagnale.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar