Otsing sellest blogist

teisipäev, 21. detsember 2010

Tainas krõbedate piparkookide valmistamiseks

1 kg taigna tegemiseks:

4 dl suhkrut
200 g võid
1 tl soodat
1-2 sl piparkoogimaitseainet
2 dl vett
600 g jahu

Suhkur valada kuiva potti ja lasta sulada. Kui juba hakkab sulama, siis võiks pidevalt segada. Teatud hetkel hakkab suhkusr väga kiiresti pruunistuma ja siis peab väga kiirelt tegutsema. Vesi panna keema.
Kui suhkrust tekkinud siirup hakkab juba üsna tumedaks muutuma, on sekundite küsimus, kui ta ära kõrbeb (tuleb mõru maitse). Seda on üsna raske välimuse järgi hinnata.
Sulanud pruunile suhkrule valada peale keev vesi. Ettevaatlikult! Kui suhkrule on vesi peale valatud tekivad suhkrutükid. Keeta siirupit kuni need tükid ära lahustuvad või viimased  lihtsalt lusikaga välja võtta, muidu jäävad taignasse kõvad tükid.Tõsta siirup pliidilt,  lisada sooda ja piparkoogimaitseaine, mille peale hakkab siirup vahutama. Mina panin peaaegu pool pakki Santa Maria piparkoogimitseainet, et ikka vürtsised oleks. Valada juurde sulatatud või ja lõpuks jahu. Segada taigen ja panna tunniks külmkappi. Läike saamiseks võib piparkooke munaga määrida.Küpsetada 200-kraadises ahjus keskmises vahes umbes 5-10 minutit.See taigen on väga hästi rullitav, piparkoogid tulevad hästi krõbedad. Kes armastab pakse pehmeid piparkooke, siis selliseid sellest taignast kahjuks ei saa.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar