Otsing sellest blogist

neljapäev, 27. jaanuar 2011

Tarte au Chocolat

200 g tumedat šokolaadi
200 g võid
200 g suhkrut
4 suurt muna
1 sl nisujahu

Sega kausis tükkideks murtud šokolaad ja või ning sulata vesivannis aeg-ajalt segades. Sega juurde suhkur ning lase veidi jahtuda.
Lisa ükshaaval segades juurde munad. Viimasena sõelu juurde nisujahu. Sega ühtlaseks.
Kalla tainas küpsetuspaberiga vooderdatud 24 cm lahtikäivasse koogivormi ning küpseta 25 minutit 200-kraadises ahjus. Valmis kook on pealt krõbe, aga seest veel pehme.
Lase koogil enne serveerimist vormis jahtuda - kasvõi järgmise päevani.
Serveeri näitekst jäätise ja värskete marjadega.

Samasugune šokolaadikoogi retsept on ka David Lebovitzil (Chocolate Idiot Cake http://www.davidlebovitz.com/2007/01/shf-27-chocolat-1/ ), ainult et šokolaadi on tal 290 g, mune 5 tk ja kooki küpsetab ta 23 cm läbimõõduga lahtikäivas vormis, mis on asetatud  veevanni. Oluline on see lahtikäiv vorm fooliumiga veekindlaks teha, muidu on kindlalt pekkis. Küpsetamise aeg 1h15min. Järele proovitud ja võrdselt head koogid mõlemad. Seest pehmed ja kreemised, koorik krõbe.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar