Otsing sellest blogist

neljapäev, 27. jaanuar 2011

Maksapasteet


Pasteediga seoses tuleb lapsepõlv meelde - pasteeti tehti terveks talveks, pandi
plekist konservikarpidesse, kuumutati autoklaavis, konjakilõhna oli terve maja täis :)

1kg veisemaksa
600g pekiga sealiha
1 suur sibul
2 porgandit
2 tl soola
pipar
loorberileht
100g võid
veidi konjakit
muskaatpähklit

Lõika maks ja liha tükkideks, lisa hakitud sibul ja porgand ning prae kuumal pannil. Lisa vett, nii palju, et kõik oleks kaetud. Maitsesta soola ja pipraga, lisa loorber. Hautada tund-kaks.
Lase lihakraam ja sibulad-porgandid 2 korda läbi hakklihamasin, lisa tükikeste kaupa võid. Et pasteet liiga kõva ei jääks, lisada pannilt vedelikku. Lõpuks veidi konjakit ja mikseriga vahtu. Kindlasti peab sisse riivima muskaatpähklit:) Väga mõnus! Osa läks sügavkülma.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar