Otsing sellest blogist

laupäev, 1. jaanuar 2011

Seitsme tunni lammas

See kuulus retsept on vaheldus meie tavalisele ahjupotis hautaud väga maitsvale lambale. http://kiisuemmekokablog.blogspot.com/2010/03/lammas-jakrade-moodi.html
Noore lamba kints, umbes 1,5 kuni 2 kilone.Teha liha sisse terava noaga sisselõiked ja torgata sinna küüslauguküüned. Hõõruda kints sinepiga. Segada väikeses kausis 2-3 sidruni mahla hulka mesi, kaneel, riivitud ingver, tomatipüree. Kallata segu lihale ja hõõruda sisse (mõni tippkokk räägib, et korralik massaaž olevatki maitsva prae saladus). Maistestada liha mõlemalt poolt soolaga. Panna kints ahjupotiga tulele ja pruunistada mõlemalt poolt. Panna potipõhja liha alla rosmariinioksad ning  lisada poolitatud sibulad, suuremad porganditükid ja oliivid. Kallata poti põhja veidi veini, Porterit, puljongit vms. Panna ahjupott 120-kraadisesse eelsoojendatud ahju ja unustada ta sinna seitsmeks tunniks. Tulemus on lihtsalt imeline! Nuga-kahvlit kindlasti vaja ei ole, võite süüa lusikaga nagu pasteeti. Maitsest ja lõhnast ma ei räägigi. Järgmine kord on plaanis sama praad "unustada" puudega köetavasse ahju, siis tuleb ka pilt. Annan tulemusest teada!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar