Otsing sellest blogist

laupäev, 3. aprill 2010

Belgia kohupiimakook


26 cm koogivormi jaoks:
Põhi:
Digestive küpsised - umbes 12 tk
50 g võid
Täidis:
800 g kakaokohupiima
1,5 dl suhkrut
70 g tumedat šokolaadi
10 lehte zelatiini
3 dl vahukoort
Kate:
200 g tumedat šokolaadi
2 dl vahukoort

Purusta küpsised ja sega sulavõiga. Vajuta ühtlaselt vormi põhja ja küpseta 180 kraadiga 10 minutit.
Sega kohupiim, suhkur, vanillisuhkur ja riivitud šokolaad. Pane želatiinilehed külma vette ja lase 5 minutit paisuda. Pigista vesi välja ja sega lehed vähese kuuma veega. Jahuta segu ning vala kohupiimamassi hulka. Vahusta vahukoor ja sega ülejäänud täidisega. Vala põhjale ning lase külmkapis vähemalt 6 tundi kuni üleöö hanguda.
Sulata pliidil nõrgal kuumusel šokolaad ja vahustamata koor. Sega ühtlaseks, jahuta külmkapis
paksenemiseni ja määri tarretunud tordile. Joonista kahvliga muster peale ja serveeri.

NB! Selle tordi puhul peab arvestama, et seda tuleb serveerimiseni külmas hoida - toatemperatuuril sulab lihtsalt üles!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar