Otsing sellest blogist

pühapäev, 18. september 2011

Kõrvitsakook

Hästi maitsev!


450 g puhastatud kõrvitsat
150 g võid
soola
100 g suhkrut
50 g hakitud mandleid
50 g rosinaid
50 g tumedat šokolaadi
100 g nisujahu
1 tl (kuhjaga) küpsetuspulbrit
2 muna
vanilli-tuhksuhkrut

Tükeldada kõrvits ja hautada võis pehmeks.Mina jätan kaane hautamise ajaks ära, et võimalikult palju vett välja auraks, see kook kipub muidu liiga märg tulema. Püreestada kõrvits vähese soolaga, segada juurde mandlid ja rosinad, lasta veidi jahtuda. Segada juurde jahu ja küpsetuspulber. Lisada heledaks vahustatud munakollased ja viimaks šokolaaditükid ning kõvaks vahustatud munavalge. Valada tainas küpsetuspaberiga vooderdatud 23-sentimeetrisesse vormi. Küpsetada 180-kraadises ahjus ümbes 50 minutit. Lõpus võib tikuga katsuda. Jahtunud koogile raputada tuhksuhkrut.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar