Isegi pelmeene teeme ise:) Poe omasid ei taheta ja sellega on väike jama, sest pelmeenitegu kestab terve päeva. Selline pelmeenitegu siis, et paari kuu varu läheb sügavkülmikusse ka. Hea, kui keegi tuleks seltsiks, üksi hakkab igav.
Tainas:
1 kg durum nisujahu
0,5 l keefiri
1 muna
0,5 spl oliiviõli
Sisu:
1 kg loomaliha
0,5 kg rasvasemat sealiha
1-2 sibulat
ca 4 tl peent soola
musta pipart
veidi oliiviõli
Lasta liha läbi hakklihamasina.
Segada hulka peeneks hakitud sibul, sool ja pipar, lisada sorts oliiviõli, et segu pehmem oleks, võib lisada ka vett.
Kallata jahu taignalauale. Teha jahu sisse lohk, panna sinna muna ja kallata keefir, segada tasapisi jahuga segamini. Kui tainas juba käte küljest lahti hakkab tulema, lisada õli. Sõtkuda tainast korralikult. Taignapall panna veidikeseks külmkappi.
Taigna rullimisel oli mul abiks pastamasin.
Sellepärast kasutasin ka durum-jahu (ehk tegelikult ma peaksin ütlema kõvanisujahu). Veidikese jahu abiga on selline taigen pastamasinas hästi rullitav, ei veni ega kleebi.Kuna mul mingeid vorme pole, siis lõikasin klaasiga taignast kettad, panin liha peale, vajutasin servad kinni ja keerasin nurgad selja taha kokku - ongi pelmeen valmis. Meie saime sellest kogusest umbes 150 pelmeeni.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar