Otsing sellest blogist

teisipäev, 28. september 2010

Ploomikook


Lihtne hapupiimatainast ploomikook.

500 g küpseid ploome
Tainas:
2 suurt muna
250 g suhkrut (3 dl)
4 dl keefirit või
hapupiima
100 g sulatatud võid või
mahedamaitselist õli
350 g nisujahu
3 tl küpsetuspulbrit
kaneeli
fariinsuhkrut
Valmistamine:
Poolita ploomid, eemalda kivid ning lõika ploomid neljaks sektoriks.
Sulata või, lase jahtuda.
Vahusta munad suhkruga heledaks vahuks. Sega õrnalt juurde hapupiim ja sulavõi. Sega juurde küpsetuspulbriga segatud jahu.
Kalla küpsetuspaberiga voorderdatud 24x32 cm ahjuplaadile, laota peale ploomid ning puista peale kaneeli ja fariinsuhkru segu.
Küpseta 200kraadises ahjus 30 minutit, kuni kook on pealt kaunilt kuldne.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar