Otsing sellest blogist

pühapäev, 14. aprill 2013

Läätsesupp chorizo vorsti ja kikerhernestega

Midagi vahelduseks kõigile suurtele ja väikestele hernesupi sõpradele:

400 g punaseid läätsesid
200 g kikerherneid
300 g chorizo vorsti
400 g purustatud tomateid
500 g porgandeid
2 küüslauku
2 suurt sibulat
1 tl vürtsköömnied
1 tl tšillihelbed
Sool, pipar, suhkur
(1 l kana- või köögilivjapuljongit)
Serveerimiseks hapukoor ja värskeid ürte.

Kuivatatud kikerherned tuleks ööseks likku panna. Võib kasutada ka kikerherneid soolvees, need lähevad otse purgist potti.
Kuumuta poti põhjas chorizo viile, kui rasva hakkab eralduma, lisa vürtsköömned ja tšillihelbed ja kuumuta neid kiirelt chorizo rasvas, lisa viilutatud küüslauk ja sibul ja kuumuta veel veidi, lõpuks lisa purustatud tomatid. Seejärel lähevad potti läätsed ja kikerherned, vesi peale ja kuumutada kuni herned/läätsed pehmed. Vee asemel võib kasutada ka puljongit, aga suurt vahet pole, maitseid on selles supis nagunii palju.
Serveerida hapukoore ja värskete ürtidega (minu valik nr 1 on alati tüümian).

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar