Otsing sellest blogist

neljapäev, 8. detsember 2011

Jõulukeeks

Meie pere uus traditsioon. Viis aastat olen hoogu võtnud, et sellega algust teha. Praegu veel midagi ette näidata ei ole... koogid on paberisse pakitud ja seisavad külmas... aeg-ajalt tuleb neid alkoholiga niisutamas käia ja keegi neid maitsta pole saanud, ainult nuusutada....

Sellest kogusest saab kaks keeksi!
Alustuseks on vaja osta 600 g kuivatatud puuvilja ja 150 g pähkleid ja lasta neil meelepärases alkoholis seista - mõni tund kuni ööpäev, vahepeal segada. Minu puuviljadeks olid kuivatatud jõhvikad ja aprikoosid, rosinad ja efektsed punased kirsid, mida väikestes karbikestes müüakse. Need viimased nagu olid kuivatatud ja nagu ei olnud ka. Alkoholina kasutasin mandlilikööri Amarettot (see koostisaine on mu halvasti varjatud saladus ;)





























Keeksitainas valmib lihtsalt:

250 g toasooja võid
200 g suhkrut
4 suurt muna
275 g jahu
2 tl küpsetuspulbrit


Vahustada või, vahustamise lõpupoole lisada suhkur, seejärel ükshaaval munad ja lõpuks jahu, kuhu sisse on segatud küpsetuspulber. Sega kuivemaks nõrutatud puuviljad taignasse ja tõsta taigen kahte võitatud või küpsetuspaberiga vooderdatud keeksivormi (no oleneb vormist, oma savist leivavormidesse panin igaks juhuks paberi). Küpsetada 150-kraadises ahjus poolteist tundi kuni tund ja kolmveerand .


See, mis sealt välja tuleb, lõhnab täiesti uskumatult... to be continued... (st kui keeks maitstud, kirjutan selle loo lõpuni.)
Head jõuluootust!









Nii! Jõulud on läbi ja keeksid söödud:


Üle 2 minuti vist ei pidanud ükski keeks taldrikul vastu, neid tükke haarati päris kiiresti. Kiitsid nii professionaalid kui ka asjaarmastajad. Suurim kompliment kokale!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar