Kui reisidelt tagasi jõudsime oli uue aasta esimene töö suure kõrvitsa röstimine. Head uut 2014. aastat meile! Kõrvitsatükid läksid koos koorega pannile, 180-kraadiga saavad need pehmeks umbes poole tunniga.
1,5 liitrit kõrvitsapüreed
suur klaasitäis valget veini
4 kartulit
4 väikest sibulat
1 küüslauk
sool
oliivõli/või
1 tl muskaatpähklit
Serveerimiseks:
oliivõli
kõrvitsaseemneõli
fetajuustu
peekonit
krutoone
Panna keema kartulid, hautada tükeldatud sibul ja küüslauk poti põhjas õlis või võis pehmeks, lisada vein, pehmeks keedetud kartulid, röstitud kõrvits, sool ja veidi vett, mikerdada püreeks, lisada muskaatpähkel. Serveerimiseks praadida pannil peekoniviilud rasvast kuivaks, lisada supile veel fetajuust, krutoonid ja kõrvitsaseemneõli (alpidest toodud, tumeroheline, imelise lõhnaga:)
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar